Thursday, March 31, 2011

saya suka netball (:

wah ,lame suda tak maen netball .huhu
semalam n hari rabu aku g menyepai kadd smkj16 ,p tgok netball pringkat skola menengah punye .semangat ah aku g coz skola aku ade maen .weeeeee .lagi2 aku mmg kacip ngn cekgu aku uh .sakedd tekak2 aku p sorakkk .ag2 ,netball uh kadd j.16 ,lagi ah aku sukaaa .sebab ??heeee .ade lolll :P .n semalam final ,skola aku dapat g final under 15 and 18 .lagi semangat aku .siap mntak cuti lagiii .heee ,jgn marah yee bosss .n semalam jugakk aku dapat kol dr lect aku ,die ckp nak datang lawat selase nih .omgg !help2 ,mayday2 .hahaha .repot tak buad pape lagi ,teros hilang mood aku harii tuu .adesssss .serabot toi ahh .tp .aku mls pk ag semalam ,coz nak tgok ntball .huahuahua .da abes uh ,aku p jln3 ngn mmbe aku nih .ari rabu uh da p jln2 da .die bawak aku pusing2 jengka die ,aku follow ajea .bestt jugakk ,semalam lame aku p pusing ,smpai takk engadd nak balekk .hahahaaa .aku dah lame kwn ngn die ,jpe kadd fb ,kehkehkeh .die uh baekk sangadd wehh .kadang2 aku ase takk layak nak kawan ngn die .heeee ,wadehekkk ,die kate aku comel doe .HAHAAHHAA .comel ke ??aku ase die ade masalam penglihatan .die ckp aku kiut .tak caye ?? rujuk entry nih sini .hahaha ,percaye dahh ??kehkehkeh .sengal betoi .and yang tak paham die sukaa ngt time aku marah2 die ,maki die .hahahahaaaa .die uh pelikk lol .aiyaaaaa .yang aku paling suka pasal die ,die pandai maen gitar .dulu ,lau die kol ,die suka maen gitar n nyanyi lagu ntok aku .haaa ,sweeett takkk ??heheheeeee .bestttt2 ,die ade gop nyanyi lagu peberet aku ,DADALI : DISAAT KU MENCINTAIMU .serius beb ,suare die boleyy tahannn .weeeee .eh ,sekarang die da tak men gitar doh .tataw nape .lau aku suh men ,die ckp tak pandai lhaaa ,da lame takk maen laaaaa .haih ,nakk buad gone takann nak pakse pulakk kaann .heeeee .yeahh ,aku sayang die ,but as a frend lol .tade ah nakk lebih2 pulopp kannn .hahahaaa . haihh ,k lol aku nakk smbung buadd repottt . imy arie zainal heeee :DD

 i'm da worstt (:

Wednesday, March 30, 2011

mana bahagia ?

bahagia ?tak pernah rasa .
petang tadi ,aku tak tahu bahagia ke ape ,
haihhh ,pelikkkk ,
so kay raito ,LIFE MUST GO ON .

kenape eh ,atie aku nih lembik ,
mudah terguris ,
mudah fikir yang bukan-bukan .
OMG ,pergi lah jauh2 kau wahai PERASAAN .

Thursday, March 24, 2011

belang MARRIED TO puteh (:

aloloooo ,belang wat muka shumill .nyammpahh .hahaaa
heeeee ,comell kannn ?
yang atas tu si belang ,bawah lak si putehhh .
puteh uh comot sikedd ,belangg ,comell (:
yeahh ,aku suka gyle ngn kucing .comell siaa .
tp ade y tak suka kucing .
geli ah ,pe ah .
wadehekkkk !
ahhahaaa .
tengok nih ,pic2 comel si belang n si puteh .






 hahahaa ,tak boleyh blaa pic nih .anak sdare aku ckp kadd aku .
"acu , acu ,tengok nih ,belang snyum macam RAFEEQ ."
hahahaa ,sengal along nih .
belang ngah minum air dr pasu ikan gapi mak aku .
:D


haihh puteh .dah tua pom nak ngade2 .nyampah aku !
ahahhaa
aku tataw lah bape da umo puteh nih .
sebab ,mase ayah aku ade lagi kitorang bela die .
 haihh belang nih ,pic ngn aku buadd muke bored lak .
aku tanak bg makan kau dah pasnih !



belang lak baru lagi .
tahun lepas .mak sedare aku bagi .
bulu die cantik ouh ,kembang gituuu .
da ah manje gyle .
lau aku balek kije ,mesti dea tggu dpn rumah .
pas uh mengiauuu ajea .
mintak nak makan .hahaha
n belang ngah bunting uh .
suka nyee .
harap2 anak2 belang comeyh cmnih nnty :D




eiii ,comell nyeeeeee .

CINTA SEMPURNA

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh
Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

aku rindu :(

just wanna say ,
ILOVEYOU ,
IMISSYOU ,
INEEDYOU ,
ALL I WANT IS TO BE WITH YOUU :(


BENCI AKU JIKA PERLU :((

Monday, March 21, 2011

gonna miss me when i'm gone .

yagami raito ,

nickname yang aku pakai since form 2 .
sape yang tak pernah dengor name uh ,sila layan DEATH NOTE .
and sejak aku di bangku sekola menengah ,
aku memang suka luahkan expression sayangg ,suka ,cinta or sewaktu dengan nya dengan lirik lagu .
tak kesah lagu hape ,asal kan kena ngn jiwa aku lirik uh :DD .
aku jiwang ??
kadang-kadang ajea kodd .
ramai yang kenal aku sebagai fared !
fared yang otai mase sekolah ,
ganas ,hati batu ,hati keras ,
and kadd jengka ade yang panggil aku TOMBOI .haha .
tapi ,sekeras-keras aku mase uh ,DALAM HATI ADE TAMAN WOOO .
just orang yang rapat ngn aku tahu perangai sebenar aku hape .
tapi itu dulu ,now ,i'm totally change !THANKS GOD !
ramai yang terkejot tengok aku sekarang ,exspecially ,sekgu-cekgu sekola aku dulu .HAHAHA .
okayh ,back to da motif aku today ,aku nak luahkan perasaan aku menerusi lagu ,check it out !
_________________________________________________
"seindah ,tiada lagi kau ku ingatkan ,
sayang kau hilang ,
menanti biar sampai akhir hayat ku di ,
dunia ini .
kau tahu betapa ku sayang padamu ,
hanya bidadari sebagai ganti .
hanya takdir menentukan ia ,
oh ! belaian jiwa"
___________________________________________________

"tiba masa untuk ku pergi ,
melangkah pergi ,dari sini .
tak terlintas di hati ini ,
menyakiti ,hatimu lagi .
kau tetap di hati ,
tiada pengganti ,
maafkan lha kasih ,
tempatku bukan disini ..
bisakah kau berdiri ,tanpaku disis mu lagi
bisakan kau sendiri mengubati luka dihati"


_________________________________________________________


dun cry to me ,
if u love me ,
u would be here with me ,
u want me ,come find me ,
made up your mind ,




________________________________________________________


akn ku biarkan dirimu ,
merasuki hidupku ,
akan ku biarkan ,
cintamu meracuni hatiku .
kerna cintaku terlalu gila ,
kepadamu yang ku cinta .
kerna diriku tak pernah bisa ,
hidup tanpa mu .
jangan pernah tinggalkan diriku .
jangan lepaskan aku ,
walau ,setengah detik hidupku .


________________________________________________________

aku manusia lemah ,
selalu terjatuh ,
berbeda aku darimu ,
kau berdiri teguh .
aku seperti ada ,aku kekurangan .
dan bila kau tiba aku hilang kewujudan .
sempurnanya sifat mu
tulus nya hati mu
jujurnya niat mu
tingginya kesabaranmu .
lepaskan lha diriku kerna aku tak mampu menanggung
sebuah cinta sempurna ,
darimu ...


____________________________________________________


didalam hatiku selalu tersimpan ,
rasa yang tak kan pernah ,
bisa ku ungkapkan .
kau diam ,tanpa kata .
saatku ungkap semua rasa .
disaat ku ingin dekat dengan mu ,
kau semakin jauh meninggalkan ku ,
dan kau diam tanpa kata ,
saat ku ucap semua rasa .
dan bial esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang didalam hatimu .
tuk cinta yang pernah kita miliki ,
tuk selama-lamanya ..
dan bila esok kita kan bertemu kembali ,
masihkan ada waktu tuk mencinta dirimu ,
tuk bisa menjagai hati ini 
tuk selama-lamanyaa..


___________________________________________________________________


well if u wanted honesty ,
thats all u have to say ,
i never want to let u down ,
or have u go ,
its better this off this way ,
for all the dirty looks ,
the photograph your boyfriends took ,
remember when u broke your foot ,
from jumping out the second floor 
i'm nott okayy ,
i'm not okayyy ,
i'm not okayy ,
u wear me out .


_____________________________________________________________


biarkan waktu teruskan berputar ,
mencintai kamu penuh rasa sabar ,
meski sakit hati ini ,
kau tinggalkan .
ku ikhlas tuk bertahan .
cintaku padamu begitu besar,
namun kau tak pernah bisa merasakan .
meski sakit hati ini kau tinggalkan,
ku ikhlas tuk bertahan .
KAU MENINGGALKAN KU TANPA PERASAAN .
HINGGAKU JATUHKAN AIR MATA !
KEKECEWAANKU SUNGGUH TAK TAK BERALAH .
biarkan ku harus bertahan .
jangan pernah kau cuba untuk merubah
tak relakan y indah hilang lah sudah

 _____________________________________________________________________

aku yang lemah tanpamu ,aku yang rentan karena ,
cinta yang telah hilang darimu 
yang mampu menyanjungku .
selama mata terbuka ,
sampai jantung tak berdetak .
selama itu pun aku mampu
tuk mengenangmu .
darimu ,
ku temukan hidupku ,
bagiku ,
kau lha cinta sejatii .
bila ,
yang tertulis untukku ,
adalah yang terbaik untuk mu .
kan kujadikan kau kenangan ,
yang terindah dalam hidupku 
namun tak kan mudah bagiku meninggalkan jejak 
hidupmu .
yang telah terukir abadi .
sebagai kenangan yang terindah .


____________________________________________________________________

broken this fragile things now ,
n i cant ,
i cant pick up the pieces ,
n i thrown my words all around ,
n i cant ,
i cant give u a reason .
i feel so broken up ,
and i give up .
just want to tell u so u know ,
here i go ,
scream my lungs out and
try to get to u ,
u're my only one .
ilet go ,
theres no one that gets me like u do .
u're my only ,
my only one .
make my mistake lets u down ,
n i cant ,
i cant hold on for too long .
ran my whole life in da ground .
n i cant ,
i cant get up when u're gone .
theres something break it up
i feel like giving up .
i wont walk up until u know ..
here i go 
scream my lung out n try to get 
to you .
u're my only one .
i let go ,
theres just no one thats get me like u do .
u;re my only ,
my only one ...

here i go ,
so dishonestly .,
leave a note ,
for u my only one .
and i noe u cant see right through me 
SO LET ME GO ,
AND U'LL FIND SOMEONE  .
here i go ,
scream my lung out n try to get to u .
u're my only one .
i let go ,there no one ,
no one like u .
u're my only ,my only one .
my only one .
MY ONLY ONE ..
u;re my only ,my only one ..
:((


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

mengapa kau pergi ,
mengapa kau pergi ,
disaat aku mulai mencintaimu .
berharap kau jd kekasih hatiku .
malah kau pergi jauh dari hidupku .
menyendiri lagi ,
menyendiri lagi ,
disaat kau tinggalkan diriku pergi ,
tak pernah ada yang henghiasi hariku ,
di saat aku terbangun dari tidurku .
aku ingin kan dirimu ,datang dan 
temui aku .
kan ku katakan padamu ,
aku sangat mencintai dirimu .
aku inginkan dirimu ,
datang dan temui aku ,
kan ku kata kan padamu aku sangat 
mencintaa .

smoga kau kan mengerti ,
tentang perasaan ini .
maaf kau tlah terbuang
agar indah nya cinta .
maaf sungguh ku tak bisa ,
untuk kembali padamu .
maaf kau tlah terbuang ,
agar indahnya cinta .
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


enough lol sampai sini .
da banyak layan perasaan ini .hahaa
pada sape aku tujukan lagu ni ??
kepade bbrape orang y pernah hadir dalam hidup aku
aku ajea yang tahu .

BENCI AKU JIKA PERLU :((







i'm da wOrst .

kala ini ,hati aku berkecamuk ,
pilu ,sepi .
ade mase ,aku rasa hidup ini terlalu menghimpit aku .
perasaan aku dan kehidupan aku .
ade mase juga ,aku rasa terlalu kerdil dari insan yang lain .
aku rasa semua orang benci aku ,
benci dengan hehadiran aku ke dalam dunia nih .
perasaan ape tuu ?aku takk faham dengan ironi kehidupan .
semakin lama aku mengharungi kehidupan ,semakin sesak rasanya .
mungkin kerana desakan hidup atau kekesalan di masa lampau ??
tiada siapa yang tahu .
ingat lah ,aku juga manusia .
punya hati ,punya perasaan .
aku rasa ,aku sudah penatt .
tolong ,jangan sakiti aku lagi :(
benci aku jika perlu .

Sunday, March 20, 2011

hati mati .

weh ,hati aku dah mati lol .tak percaye ?lantak ah .HAHA~~ .life must go on kannn .takk pe .
HIDUP NI MACAM RODA ,ADE MASE KITA KADD ATAS ADE MASE KITE KADD BAWAH .
aku terima ,aku reda ,aku pasrah .hahahaa .aku dah malas nak pk or pape .biar mase tentukan ,aku hanya mmpu TERSENYUM .i'd pretending to be okayy (: .wish me to be a strong person .yeahhh ,i hope it !

HATI KOSONGG

u noe what its mean ?yeahhh ,no one in my heart .. until when ?? IDK !

"Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku

Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh kekasih

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan"




yang sudah tu ,sudah lha .biarkan ia berlalu (:
raito1003

Friday, March 18, 2011

heyy ,SAYA SAYANGG AWAK SANGAD-SANGADD tahu ??

heyy awakk !
yeahhh ,awakk .saya sayangg awak sangad-sangad tahu ?
hihihii .awak first love sy ,tak mungkin sy lupa .
u hold me tight ,u make my day so wonderful .
in my mind ,only you ,you n you .
u make me crazy .haha .i swear .
tapi ,2 semua cerita lama .
dah berkubur ,berhaduk ,bersawang .
tp ,sayang sy kadd awak tak pernah pudar .betul nih !
sy tak tipu .sy sumpah !
kite gado ,sy salahkan awak ,papehal ,sy tanak mengalah .
awak jadi mangsa sy .
awakkk ,sy tahu ,awak kecewa dengan sy .
sy tataw nape jd cmtu .
salah sy .sy buad awak cmtu ,
sedangkan ,awak bagi sy kasih sayang melimpah ruah ,sepenuh jiwa raga .
sy berslah .
sy tak hargai awak .
SAYA MINTAK MAAP :( 
sy nanges ,merayu ,even bunuh diri ,kite takan jd cm dulu .
i realize that .
3years had passed .perit ,pape sy lalui ,semua sorang-sorang .
ALONE !
taw tak .sakedd .lebeyh saked dr potong urat nadi sy ,sy rasa .
tapi ,sy telan semua .cuba happykan diri sy .
tp ,byangan diri awak kuat .kenangan kite banyak sangat .
sy tak mmpu .sy tak kuat macam awak .
sy tak kuat cmne awak tekad nak tinggalkan sy .
sy tak salahkan awak .salah sy jugak kan .*bodohnye saye !
lame pas tu ,awak ade fb .sy selalu ikod fb awak .selalu tgk .
tapi awak tak pernah tahu kannn .hahahaa .
n one day ,sy tak tahan .sy inbox fb awak .
sy cakp sy rindu awak .rinduu sangat2 .
n awak reply awak pun rindu lha n so on .
awak bg number awak .awak suruh cntc .
lame sy pk mase tu .

"eh fared ,kau dah bersedia ke nak cntc ngn die ?sure ?nnty kau nyesal pulakk blaalaablaaaaa "

banyak soalan bermain di fikiran .at last sy cntc awakkk .mula2 tuh ,hepy sial .
raser cm dapat semula hidup sy .tak lame uh ,kelam ,n its become dark .
jadi same cm dulu .sy telan lagi .
n sy intip segala bagai .fb ,blog n semua .
sy kaji semua .ms pom sekali .
tapi ,hati sy maken sakedd ,jantung rase ditikam-tikam .
saked sangad .
kenape ??
sebab tgk awak ngn orang lain .awak sayang2 ngn orang lain n macam2 lhaa .
bile sy tgk pic2 awak ,sakeddd .sy sakedd .
lagi2 ,pic yang tgh awak senyum .menikan sanubari ,jantung ,limpa ,hempedu n segala bagai .
serious sy cakap .sebab ,senyum tuu lha buad sy jatuh hati ,senyum tu berharga buad sy .
*awakk ,air mate sy tak brenti mengalir mase taip entry ni .terbayang senyum awak .
lame sy pk ,sy buad keputusan ,sy harus menyepi lagi .
bukan untuk 2 tahun .tapi untuk selama-lamanya .
sy tekad .sebab sy tak sanggup .awak cakap sy ego .
go on .awak boley cakap itu .
hakikatnye ,sy terpaksa .sy tanak sakedkan hati sy .
sy tanak rosak kna organ-organ dalaman sy .
sayang sy kadd awak terlalu kuad .
sangad-sangad kuat .please ,UNDERSTAND ME .
iloveyouu ,ineedyou more than everything .
but ,as i say just now .i had too .
bukan kehendak saya .
MINTA MAAF lagi sekali .
perit ,jiwa saya sakit .

"takpe la­
sy tao sy sala­ ­
better awk tade sy­ ­
dr ade sy­ "

awakk ,awak tak salah syg .
sy y salah .sy sedar .
sy y sia2kan awak .n sy kesal .
just wanna u to noe ,
i will never forget u ,always love n miss you .
even i noe ,entry ni maybe tade kesan buad awak .
but ,sangad mendalam bagi sy .
sy lapkan air mata ,
n motivated myself .
i have to be strong !
yeah ,maybe .i can :(
i'm pretending to be okay .
hmm , :(
miss your hug ,your kisses ,n all bout u .iloveyou !

ramai orang tanya kenape single ?
this is the reason .

Thursday, March 10, 2011

happy 10 march FARED (:

selamat 20 tahun (:
terima kasih pada yang wish .
loveyouall .
and special thanks to nor fer da cake .
i do not expect that .
thanks a lot .

cute cake .AHA !
yeah ,i'm 20 years old now !
delicious .nyumm3

p/s : tak sangka capital N wish (:
and thanks jugak pada member2 rapat aku yang tak wish !
:DD
-> ade sape2 nakk bagi aku NIKON D3100 sebagai hadiah besday ?
hahakkkzzz


Wednesday, March 9, 2011

damn u bband !

aku bengang nih !sakedd betoi hati aku .pagi tadi nakk on9 ,bband aku da limit ,sebab takk bayar .aku beli bband uh hujung bulan 12 baru ni .kire sebelum masok tahun baru ah .31/12 hari tu aku beli .and die cakap free 1 bulan ,so maknenye bulan 1 aku free ah kann .n tadi aku g ah nak bayor bill yang bulan 2 punye .dah sah-sah bulan 1 aku free .aku pom bawak ah rm50 sebab bill uh rm48 ajea .aku ckp kat cik uh nak byar bband .die mntak no ic ,aku pom bagi ah .tak lame uh die sebot bill RM92 !lemah lutut aku doe .hahahaaaaa .siott .da ah bawak rm50 aje .aku try beta ,aku ckp ah kann bulan 1 aku freee .akak uh balas n cakap bband uh ,if melebihi quota dia ,die jalan bill .siott aje .patot ah selame nih bband aku sokmo dapat meseg out of quota n hape jadah dia cakap ag ntah .hangin aku .
cilake !
aku ingad bband niy guna je n sebulan bill die tetap same .upenye takk .paraakkk aku .hanginn 1 badan .lau boley ,aku nak terminate terus bband aku tadi .
HARAMJADAHHH !!
AKU BENCI TENGOK MUKA KAU BBAND MAXIS !
ehh ,bband ade muka ke ?? =.='

Tuesday, March 8, 2011

dear CAPITAL N ,

dalam dunia ni aku ingad 1 benda ,aku pegang 1 aje ,

walau orang tu sayang sangad kat kite ,
terlalu sayang ,
sayang sangad-sangad ,
sayang tak terhingga ,
n sayang lha macam mane pom ,
sampai sanggup bunuh diri sebab kite ,
n cakap dea tak ley hidup tanpa kite ,

HUMAN DO CHANGE .
and it's true ,and always will be !

sometimes ,LOVE IS SHIT !
MAKE ME SICK .
SOMETIMES ,I LOVE YOU IS ONLY A WORDS !

rindu zaman batu

HAHA~~ .entry ni bukan aku nak sebot pasal zaman batu or pape .just pagi tadi mase bawak motor otw p matrik niy ,aku terpak nag terkenang zaman aku kecik ,yakni zaman kanak -kanak aku .hehehe .bile ingad ,nak gelak pom ade ,mali pom ade .adesss .macam-macam aku buad .mase aaku kecik ,aku tak geng ngn budak-budak pompuan maen anak ptong ,maen masak-masak ke hape .aku join abag-abang aku g metanduk paya .HAHA .best gilakk sial .lagi pom ,kat kawasan umah aku uh tak ramai dak pompuan n memangdangkan adek bradek atas aku 2 orang laki ,so ,aku lebeyh rapat ngn abg aku uh mase kecik .ok ,adek bradek aku 7 orang . yang first sampai y ke empat ,sume pompuan .yang ke lima n enam ,laki .and last dat was me !tak caye aku anak bongsu ?? wadehekkkkk !HAHAH~~ .sebab uh aku ag rapat ngn abg aku uh ,joe and cik .cik tua setahu ajea ngn aku ,joe uh jauh sikedd .budakk laki kann ,macam2 dorang buadd ,aku pom follow aje .HAHAHA~~ ,antaranye ,g masok ladang p cari ank sungai n then mandi manda .aku pom follow ah ape lagi ,mase uh cik bising ,dea kate mu uh pompuan ,mane boleyh ekodd .ah ,pedulikk hape aku .aku pom follow aje .sampai2 aje ,kitorang ade ah dalam 7-8 norang g uh ,dorang teros terjun ,mandi .ceiitttt ,yang kurang asam nye ade yang b**** .hahaha .da ah jauh sungai uh .cinabeng .

patot ah cik takk bg aku g .adessss ,aku pom buad2 tak pandang lepakk kat tepi-tepi sungai uh n memancing .yupp !memancing adalah hobi aku .tapi kalau dah aku memancing ,tapi dorang g terjun-terjun lam sungai uh ,kejadah hape nye .guane ikan nak makan pancing aku uh .
CILAKE !
ngomel aku .hahahahaaaaa .n da puas dorang berendam cam badak air ,barulha dorang nak balekk .huhuhuhu
ni hanye contoh ,bukan gambar sebenar mase uh :P

and kalau nak tahu ,sebelah umah aku uh ladang sawit ,so ,mase dulu ,blakang umah aku n dalam sawit sebelah umah aku uh banyak paya .suka gyle aku mase uh .n geng2 abag aku uh suka menimba paya ,sampai kering air paya uh ,then tangkap ikan-ikan dalam uh ,SYOKNYE TAK TERKATE WEH !hahhahaa .aku pom join menimba .tapi aku ade kelemahan sikedd .aku takodd LINTAH .yeeckkkssss !aku memang benci ngn natang uh .geli tak terkate .sumpah aku cakap .padahal ,adek bradek lintak ,yakni PACAT ,aku langsong tak takodd .aku siap maen-maen ag ngn pacat uh .hahaaa .tapi ngn lintah memang tak boleyh blaah ,mase menimba uh ade lintah lekat kat kaki aku ,ape lagi ,macam orang histeria aku menjerit !

hahahaha ,sampai kering tekak aku doe .yang cik n da geng gelak-gelak kat aku .ceiitttt ,kureng asam betoi !ha ,aku ingad ag ,mase uh dak2 niyh nak g sungai ketam .KETAM ??bukan ade kat pantai aje ke wehh ?mase uh aku kecik ,tataw pape .lau chik ,dea memnag tahu sangad selok belok paya kat area ladang uh .aku pom nak ekodd .chik tak bagi mule-mule .jauh katenye .ah ,aku kan degil ,so aku ekodd ajeaa .korang ley bayangkan tak ade ketam lam paye ??hahahahaa .otw uh ,aku tak sabar-nak sampai .jauh gop wehh ,bile sampai ,WHOAAA ,LAWA GYLE tempat uh .aku tataw ah nak panggil paya ke ,sungai ke or air terjun .wakakakaka .sebabnye ,air tak dalam n air uh mengalir ke bawah .and bawah-bawah pelepah sawit or kayu -kayu ,ade ketam wooo .

teruja sial aku mase uh ,syok gyle aku dok kutip ketam-ketam uh n simpan lam bekas yang kitorang bawak .dah puas kutip-kutip ,jalan-jalan lue ,pehh ,memang jauh gyle .tpi dak2 niy wat muka selambe .aki takodd jugak ade natang pape ke yangg nakk kacau ...kahkahkah .da balek uh ,aku bele ketam uh .tapi ,tempat aku bele uh ,bukan ah habitat dea ,so ,takk lame uh ,ketam tuu pom mati .sob3 .banyakk lagi doe kenangan2 aku mase budak2 dulu ,aku suke betoi memnacing ,asal cik g memancing ,ade jugakk ah muka aku niy .memang puas gyle dapat ikan ,yang hairan nye ,aku memang tak makan ikan paya .tataw ah ngape wehh =.='

raito said : kalau ah boley g balek kat zaman budak-budak uh ,syokkk gyle .masalah pom tade XOXO

Wednesday, March 2, 2011

aku demam .biar betul !

huwaaa .sedeyy siakkk .cmne ah semalam aku ley lakk demam .dengan probs banyakk nye .adesssss .lembik aku semalam .balekk kije tman long n ank2 dea tgk bola .laki dea jd pengadil .kol 6 baru aku blek .dr tgk bola ag aku da perasan aku sakedd kepale .tapi aku wat bodo ajea .sampai ajea umah ,terus tak larat .baring n tertido .bgun kol 7.30 p.m .n cam biasa lha ,mak aku kompom takk care even aku saked kew hape :( .naseb badan .agpom ,aku tgah gdo ngn mak mase uh .da ah ,malas nak cerita bayak sal mak aku .hurmm ,aku bgun2 ajea ,bukak tb .tgok cite BEGITUKAN CINTA .aku bukan mnat sangad .ntah ,bosan kodd ,sebab uh tengokk .hahaaa .pas uh ,bile iklan ,aku g masok kan motor .pening-pening pale aku mase uh doe .

bile da habes cite uh ,aku pom mandi .wadefakk .sejukk gyle babi kottt .bape mnit aje aku mndi coz tak tahan sejuk ngt .badan aku pom panas gyle bhaii .adesss .tak pernah aku kena gini .aku jarang sakedd .biasenye stahun sekali ajea aku akan demam .n biasenye aku akan demam padam bulan MARCH ,iaitu bulan besdayy aku .aku pom takk tahu nape weyhh .pas siap mndi uh ,terus masok bilik .hajat aku nak tengok HALIMAH JONGANG tak kesampaian .aku tak larat .baring teros berselimot .sejukkk doe .tido pom takk lena .kejap-bangun ajea .n aku da pk ,lau esok badan aku panas gini ag ,aku nak cuti aje hari ni .alhamdulillah ,bangun-bangun ajea pagi tadi ,badan da tak panas .so ,aku bangun jugak n g kije .*aku bukan seorang yangg manja kayyy .

bile aku cakap pasal bulan MARCH kann .aku betul-betul tak suka .nakk tahu kenape ?sebab 10hb uh besday aku n aku takk sanggup nak hadapi semua uh .bile hari uh tiba ,aku mesti sedeyh gile babi .yewlha ,orang lain lau besday dea ,dapat hadiah ,paling kurang ,ade orang belikan kek .lau aku ,haramm atkk pernahh .dr kecikk memang cm uh .n pkwe2 wish besday .aku tadok pkwe .huwaaaaaa .n hari tu nnty ,mesti aku teringadd kan dea .hurmm ,sedeyh .dea mesti tak wish besday aku .da 2 thun dea takk wish .tak pe lah .aku bkena terima ,dea da ade kehidupan dea sendiri .n dea suka ngn hidup dea .i have to accept this .yes ,i'm a strong gurl ! yeahh !
aku nakk kek cam ni .hahhaaa .
hepy besday to me .sob3 :(

betoi tak ??

feed me please !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...